Alapvetően nem vagyok híve a gyerekek
megvezetésének, de ismerjük el, hogy néha napján szükség van egy kis fortélyra,
hogy elérjük náluk, amit szeretnénk. Pl. ha a gyerkőc nem akar valamit
megenni/meginni… Nálunk ez szerencsére (lekopogom) ritkán fordul elő, és akkor
is tiszteletben tartom a fiatalúr óhaját. Úgy gondolom, hogy a jó példa
ragadós, a picik a szülőt másolják, így logikusan azt akarják enni/inni, amit
anya/apa/mama stb.
Nálunk sok zöldség és gyümölcs fogy nyersen, így Csöpi szinte csak ebben a formában hajlandó ezeket fogyasztani, ami szerintem teljesen rendben van. Az aszalt gyümölcsökkel való ismerkedést a mazsolával kezdte, két marokkal tömte még fél éve is. De ugye ízlések és pofonok, most már egyáltalán nem eszi, semmilyen formában. Sebaj, szereti az aszalt sárgabarackot, most az a nagy sláger. Aztán ne feledkezzünk meg az aszalt szilváról sem, mert amióta felfedeztem Strawberry Csokis-aszalt szilvás brownie-ját rendszeres vendég az asztalunkon. Az aszalt szilva sohasem volt Csöpi erőssége, mindenben kiszúrja, árgus szemekkel vizslatja a darab süteményt és módszeresen kipiszkálja, ha gyanúsat észlel. Ezek a kesudiós négyzetek átcsusszantak az érzékelő receptorain, és gyanútlanul falatozta őket a minap mit sem sejtve hehe :)
Természetesen nem kötöm az orrára, bölcsen hallgatok, szóval pssszt!
Nálunk sok zöldség és gyümölcs fogy nyersen, így Csöpi szinte csak ebben a formában hajlandó ezeket fogyasztani, ami szerintem teljesen rendben van. Az aszalt gyümölcsökkel való ismerkedést a mazsolával kezdte, két marokkal tömte még fél éve is. De ugye ízlések és pofonok, most már egyáltalán nem eszi, semmilyen formában. Sebaj, szereti az aszalt sárgabarackot, most az a nagy sláger. Aztán ne feledkezzünk meg az aszalt szilváról sem, mert amióta felfedeztem Strawberry Csokis-aszalt szilvás brownie-ját rendszeres vendég az asztalunkon. Az aszalt szilva sohasem volt Csöpi erőssége, mindenben kiszúrja, árgus szemekkel vizslatja a darab süteményt és módszeresen kipiszkálja, ha gyanúsat észlel. Ezek a kesudiós négyzetek átcsusszantak az érzékelő receptorain, és gyanútlanul falatozta őket a minap mit sem sejtve hehe :)
Természetesen nem kötöm az orrára, bölcsen hallgatok, szóval pssszt!
Az aszalt szilva gazdag
antioxidánsokban, kálciumban, vasban, magnéziumban, vértisztító hatású és
serkenti az emésztést. Utóbbi tulajdonsága miatt szerettem volna, ha a
fiatalember is rendszeres fogyasztójává válik…
A kesudió egy része helyettesíthető
mandulával, dióval, az aszalt szilva pedig egy az egyben datolyával.
Hozzávalók 25 db-hoz:
- 10 db aszalt szilva felaprítva
- 1 bögre kesudió
- ½ bögre zabpehely
- ¼ bögre juharszirup
- ¼ tk fahéj
- csipet só
1. A hozzávalókat kb. fél percre
késes robotgépbe tesszük, tésztaszerű labdát kell kapnunk
2. A masszát egy kb. 20 x 20 cm-es
(nem baj, ha picit kisebb, de nagyobb ne legyen) kiolajozott/sütőpapírral
bélelt formába nyomkodjuk és 4 órára bevágjuk a mélyhűtőbe.
3. Négyzet alakúra szeleteljük, nekem
ebből a mennyiségből 25 db lett. Lezárt dobozban tároljuk, rögtön a mélyhűtőből
fogyaszthatjuk.
Nagyon finooooooooooom!
VálaszTörlésElkészítettem és többen fogyasztottuk, mindenkinek kivétel nélkül elnyerte a tetszését.Köszönöm a receptet!