photo Homelu_zpsc90f1c1a.png  photo Recepteklu_zpsa856d018.png  photo Roacutelamlu_zps36b6b767.png  photo Kapcsolatlu_zps6f43deca.png  photo Inspiraacutecioacutelu_zpseff107c0.png

2013. augusztus 1., csütörtök

Kesudiós-juharszirupos négyzetek – avagy a Nagy Átverés




Alapvetően nem vagyok híve a gyerekek megvezetésének, de ismerjük el, hogy néha napján szükség van egy kis fortélyra, hogy elérjük náluk, amit szeretnénk. Pl. ha a gyerkőc nem akar valamit megenni/meginni… Nálunk ez szerencsére (lekopogom) ritkán fordul elő, és akkor is tiszteletben tartom a fiatalúr óhaját. Úgy gondolom, hogy a jó példa ragadós, a picik a szülőt másolják, így logikusan azt akarják enni/inni, amit anya/apa/mama stb.

Nálunk sok zöldség és gyümölcs fogy nyersen, így Csöpi szinte csak ebben a formában hajlandó ezeket fogyasztani, ami szerintem teljesen rendben van. Az aszalt gyümölcsökkel való ismerkedést a mazsolával kezdte, két marokkal tömte még fél éve is. De ugye ízlések és pofonok, most már egyáltalán nem eszi, semmilyen formában. Sebaj, szereti az aszalt sárgabarackot, most az a nagy sláger. Aztán ne feledkezzünk meg az aszalt szilváról sem, mert amióta felfedeztem Strawberry Csokis-aszalt szilvás brownie-ját rendszeres vendég az asztalunkon. Az aszalt szilva sohasem volt Csöpi erőssége, mindenben kiszúrja, árgus szemekkel vizslatja a darab süteményt és módszeresen kipiszkálja, ha gyanúsat észlel. Ezek a kesudiós négyzetek átcsusszantak az érzékelő receptorain, és gyanútlanul falatozta őket a minap mit sem sejtve hehe :)

Természetesen nem kötöm az orrára, bölcsen hallgatok, szóval pssszt! 



Az aszalt szilva gazdag antioxidánsokban, kálciumban, vasban, magnéziumban, vértisztító hatású és serkenti az emésztést. Utóbbi tulajdonsága miatt szerettem volna, ha a fiatalember is rendszeres fogyasztójává válik…  

A kesudió egy része helyettesíthető mandulával, dióval, az aszalt szilva pedig egy az egyben datolyával. 


Hozzávalók 25 db-hoz:

  • 10 db aszalt szilva felaprítva
  • 1 bögre kesudió
  • ½ bögre zabpehely
  • ¼ bögre juharszirup
  • ¼ tk fahéj
  • csipet só

1. A hozzávalókat kb. fél percre késes robotgépbe tesszük, tésztaszerű labdát kell kapnunk

2. A masszát egy kb. 20 x 20 cm-es (nem baj, ha picit kisebb, de nagyobb ne legyen) kiolajozott/sütőpapírral bélelt formába nyomkodjuk és 4 órára bevágjuk a mélyhűtőbe.

3. Négyzet alakúra szeleteljük, nekem ebből a mennyiségből 25 db lett. Lezárt dobozban tároljuk, rögtön a mélyhűtőből fogyaszthatjuk.  

1 megjegyzés:

  1. Nagyon finooooooooooom!

    Elkészítettem és többen fogyasztottuk, mindenkinek kivétel nélkül elnyerte a tetszését.Köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...