Egy újabb nyers/raw desszertgolyó – hiába most ebbe másztam bele nyakig, úgyhogy várhatóak még hasonló posztok. Ahogy a szezámos-földimogyorós változat, ez is pofon egyszerű, viszont annál finomabb. Vitathatatlan előnye, hogy megkímélhetjük magunkat a sütögetéstől a nyári kánikulában és még a zselatinhoz sem kell hozzá nyúlni :)
Kókuszolajat nemrég vadásztam, az
ilyen jellegű édességekhez egyszerűen tökéletes, már látom, hogy jó barátok
leszünk. A semleges ízű változatot használom, hogy tutira passzoljon mindenhez.
Természetesen nem bírtam ki és
benyomtam kapásból 3 darabot, és csak ez után tudtam rávenni magamat, hogy a
maradékot a hűtőbe rakjam. Aztán el is mentem bevásárolni, hogy esélyem se
legyen rájuk menni az elkövetkezendő órákban :)
Hozzávalók 24 db-hoz:
- 1 bögre kókuszreszelék
- ½ bögre holland kakaópor
- 3 ek méz
- ¼ bögre kókuszolaj
1. Az összes hozzávalót összedolgozzuk
kanállal úgy, hogy formázható masszát kapjunk. Ha túl morzsalékos, tegyünk hozzá
még egy kis mézet/kókuszolajat.
2. Lecsippentünk egy darabot a masszából
és tenyerünk segítségével golyócskákat formázunk belőle. Ha túlságosan is
ragadna a kezünk, kicsit vizezzük be, utána tovább dolgozhatunk.
3. Rakjuk 2-3 órára a hűtőbe, és utána
fogyasszuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése