Hölgyeim és
Uraim!
Az aktuális nyári smoothie-őrületem egy különlegessége következik.
Neve szimplán annyit tesz „Egészséges”. Máris szimpi, igaz? És ha azt ígérem,
hogy még finom is? ;) Tutira megkóstolod!
Az avokádó felhasználási területein folyamatosan dolgozom, nagyon
szeretném belepasszírozni az étrendünkbe, nem minden áron, de azért
kihasználnám előnyös oldalait – ha ő is úgy akarja :)
Volt már egy-kettő izzadságszagú próbálkozásom, amik a következő
kísérletezés időpontját 2-3 hónappal, netán 1 évvel is kitolták…Igen, főleg
régebben, könnyen letörhető voltam, de egy ideje már nem hagyom magam! Szóval
volt egy guacamolés, egy spenótos mártogatós és az a bizonyos csokis avokádókrém
próbálkozásom. Nem írnék jelzőket…A tisztesség kedvéért azért megjegyzem, hogy azóta
kóstoltam, és meg is kaparintottam egy tisztességes guacamole receptet, úgyhogy
visszajött az avokádóba vetett bizalmam.
A grapefruit már régi ismerős, úgyhogy vele nem is foglalkoznék.
Hanem a csillagánizs! Azt hiszem ez is azok közé a dolgok közé
tartozik, amiket vagy nagyon szeretünk, vagy ki nem állhatjuk. Nos, nekem az
ánizs az utóbbi kategóriába tartozott. (Merem használni a múlt időt, mert ezzel
a recepttel valami megváltozott köztünk :))
A magyarázat egyszerű: kis koromban torokfájásra vagy megfázásra kellett innom
egy rózsaszínű kanalas orvosságot, ami ánizzsal volt ízesítve. „Finom, édes!” –
hangzott a bíztatás…Miiii??? Ki nem állhattam! Képes voltam 1 órát ott ülni az
asztalnál, ahelyett, hogy gyorsan bevettem volna.
Aztán jött az Ouzo kóstolása 16 évesen. Na, ott megint visszaköszöntek
a régi emlékek, ki van csukva, hogy megigyam, még a „Húzd le, gyorsan beállsz
tőle!” – bíztatások ellenére sem.
Pár hónapja kikötött nálam egy kis zacsi madárlátta csillagánizs.
Olyan kis mutatósak, tetszik a formájuk…megint az a fránya külcsín, nem a
belbecs, ejnye! És akkor beadtam a derekam, így született meg ez a smoothie.
Á votre santé! - Egészségetekre!
Hozzvalók 1 kiadós adaghoz:
- 1 nagy grapefruit
- fél lime/citrom leve
- 1 érett avokádó
- 1 ek méz
- egy csillagánizs 1 db csillagszára
1. A grapefruit és a lime/citrom levét kicsavarjuk, az avokádót megszabadítjuk a magjától és a héjától.
2. A csillagánizst mozsárban porrá zúzzuk.
3. Késes robotgépbe tesszük az összes hozzávalót és krémes állagúra dolgozzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése