A mai bejegyzés főszereplője kis családomban a "mint kacsa a nokedlit"-típusú kajákhoz sorolandó, azaz azon kevés ételek egyike, amit mindenki egyformán kedvel, olyannyira, hogy mindig megy a feszülés azon, kié legyen a maradék a tál alján. Tálalás után 10 perccel már hűlt helye van az egésznek. Igen, ennyire jó!
Férjuram azért aranyos, szokott rám gondolni: mikor látja, hogy valamivel órákig sürgölődtem a konyhában megjegyzi, hogy lelkiismeret furdalása van, mert annyi energiám van benne az adott kajában, ők meg valóságos sáskahadként jönnek Csöpivel, és belapátolják az egészet egy pillanat leforgása alatt. Ilyen ez a popszakma :)
Viszont ennél a recepnél még ez sem probléma, hiszen 20 perc alatt összedobható!
Hozzávalók 4 főre:
- 500 g farfalle
- 5-6 nagy fej gomba
- 100 g füstölt sonka (ha lehet felsál, nem vizes sonka!)
- 200 g mascarpone
- 1 fej lilahagyma (vöröshagyma is jó)
- só
- bors
- szőlőmagolaj
1. A tésztát sós vízben cseppnyi olívaolajjal al dente megfőzzük.
2. Serpenyőben olívaolajat melegítünk, és megpároljuk rajta a felaprított hagymát, a sonkát és a gombát, borsozzuk, és óvatosan sózzuk (mert a sonka alapból sós).
3. Kb. 5 perc múlva (amikor a lé elpárolgott) hozzáadjuk a mascarponét, elkeverjük, és ha szükséges, utánafűszererünk még. Keverünk rajta párat, és kész.
4. A szószt összeforgatjuk a lecsöpögtetett tésztával, és tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése