2013. augusztus 1., csütörtök

Mascarponés-sonkás-gombás farfalle

A mai bejegyzés főszereplője kis családomban a "mint kacsa a nokedlit"-típusú kajákhoz sorolandó, azaz azon kevés ételek egyike, amit mindenki egyformán kedvel, olyannyira, hogy mindig megy a feszülés azon, kié legyen a maradék a tál alján. Tálalás után 10 perccel már hűlt helye van az egésznek. Igen, ennyire jó! 

Férjuram azért aranyos, szokott rám gondolni: mikor látja, hogy valamivel órákig sürgölődtem a konyhában megjegyzi, hogy lelkiismeret furdalása van, mert annyi energiám van benne az adott kajában, ők meg valóságos sáskahadként jönnek Csöpivel, és belapátolják az egészet egy pillanat leforgása alatt. Ilyen ez a popszakma :)

Viszont ennél a recepnél még ez sem probléma, hiszen 20 perc alatt összedobható!  



Hozzávalók 4 főre: 
  • 500 g farfalle
  • 5-6 nagy fej gomba
  • 100 g füstölt sonka (ha lehet felsál, nem vizes sonka!)
  • 200 g mascarpone
  • 1 fej lilahagyma (vöröshagyma is jó)
  • bors
  • szőlőmagolaj

1. A tésztát sós vízben cseppnyi olívaolajjal al dente megfőzzük.

2. Serpenyőben olívaolajat melegítünk, és megpároljuk rajta a felaprított hagymát, a sonkát és a gombát, borsozzuk, és óvatosan sózzuk (mert a sonka alapból sós).

3. Kb. 5 perc múlva (amikor a lé elpárolgott) hozzáadjuk a mascarponét, elkeverjük, és ha szükséges, utánafűszererünk még. Keverünk rajta párat, és kész.

4. A szószt összeforgatjuk a lecsöpögtetett tésztával, és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...