Kisfiam rajzolni tanul, az egész lakás tele van a kis színes lapjaival, kisautók, dömperek, betűk és halacskák ezerszám. Annyira vidám az egész, szeretem nézni, amikor alkot. „Moszt zöld filcet kéjek, moszt lilát, pijoszat, szárgát..." A végeredmény egy nagy színes kavalkád.
Pont, mint a főzés. Szeretem, mikor egy étel szép, tarkabarka, élénk színű – na nem ám a színezőanyagoktól… Ha túl sok a sárga, akkor kiegyenlítem egy kis zölddel, ha vidámabbat akarok, már megy is bele a citromsárga, ha még karakteresebbet, szórom a pirosat.
Ebben az ételben a burgonya és a sárgarépa vidám narancssárga színe és a spenót komoly mély zöldje dominál tökéletesen kiegészítve egymást. A csavar az egészben a mogyoróvaj. Aki ódzkodik tőle, hagyja ki nyugodtan, szerintem anélkül is biztosan ízletes. De azzal együtt meg…valami mennyei :)
A recept az egyik kedvenc oldalamról.
Hozzávalók 3 főre:
- fél ek gyömbér finomra reszelve
- só
- fél tk római kömény
- pici szegfűszeg
- chili – ízlés szerint
- 1 nagy szál sárgarépa felkockázva
- 1 db kb. fél kg-os édesburgonya 1x1 cm-es kockákra vágva
- 2-2 és fél bögre zöldség alaplé/víz/kettő keveréke (kb. fél liter)
- 2 tk mogyoróvaj
- 3 marék spenót
- köretnek 1 bögre barna rizs
1. Olajozott serpenyőben közepes lángon megfuttatjuk a felaprított vöröshagymát, pár perc múlva hozzátesszük a felaprított fokhagymát, a reszelt gyömbért, és még 2 percig sülni hagyjuk.
2. Megszórjuk a fűszerekkel, megkeverjük, és 1 perc múlva hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát, az édesburgonyát és felöntjük az alaplével/vízzel. Az egészet felforraljuk, majd visszavesszük közepes lángra.
3. Belekeverjük a mogyoróvajat, és kb. 20 percig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.
4. Ha megpuhult, hozzáadjuk a felaprított spenótot, és még 1 percig főzzük, éppen hogy a spenót egy kicsit összeessen.
5.Barna rizzsel/kölessel/quinoával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése