2013. augusztus 1., csütörtök

Pikáns szardíniás spaghetti

Előfordul néha, hogy a gyorsaság a legfontosabb tényező. Ilyenkor jól jön egy olyan recept, amit csak előrántunk a szürkeállományunkból, és már 20 percen belül ott gőzölög a finom ebéd/vacsora az asztalon.

Mint mondtam, fontos a gyorsaság, úgyhogy nem is szaporítom tovább a szót :) 





Hozzávalók 5 főre:
  • 1 doboz spagetti tészta
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • kb. 1 doboz sör vagy 3 dl víz
  • 2 doboz chilis szardínia v. 2 doboz sima szardínia + chili (2x120 g)
  • 4 tk dijoni mustár
  • 3 tk pesto
  • olaj
  • pár csepp citromlé
  • parmezán
  • kapribogyó
  • esetleg só (vigyázat: a szardínia, a mustár és a kapribogyó eleve sós)


1. A tésztát sós vízben cseppnyi olajjal al dente megfőzzük.

2. Míg a tészta fő, elkészítjük a szószt: a felaprított vöröshagymát olajon megdinszteljük, pár perc múlva hozzáadjuk a fokhagymát is.

3. A sörből leiszunk pár kortyot, és a fennmaradó kb. 3 dl-rel felöntjük a hagymát. (Nem sörösök mindezt vízzel tegyék :) A folyadék mennyiségét ki-ki saját ízlése szerint alakítsa attól függően, hogy mennyire szeretne szószosra a végeredményt.

4. Hozzáadjuk a villával összetört szardíniát, a mustárt, a pestot és a chilit, ha sima szardínia konzervvel dolgozunk.

5. Megvárjuk amíg picit elfő a leve és kellő sűrűségű lesz (kb. 5 perc), belecsepegtetjük a citromlevet, és ha szükséges, utánafűszerezzük.

6. Reszelt parmezánnal tálaljuk, aki szereti, szórjon rá kapribogyót is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...