Előfordul néha, hogy a gyorsaság a legfontosabb tényező. Ilyenkor jól jön egy olyan recept, amit csak előrántunk a szürkeállományunkból, és már 20 percen belül ott gőzölög a finom ebéd/vacsora az asztalon.
Mint mondtam, fontos a gyorsaság, úgyhogy nem is szaporítom tovább a szót :)
Hozzávalók 5 főre:
- 1 doboz spagetti tészta
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- kb. 1 doboz sör vagy 3 dl víz
- 2 doboz chilis szardínia v. 2 doboz sima szardínia + chili (2x120 g)
- 4 tk dijoni mustár
- 3 tk pesto
- olaj
- pár csepp citromlé
- parmezán
- kapribogyó
- esetleg só (vigyázat: a szardínia, a mustár és a kapribogyó eleve sós)
1. A tésztát sós vízben cseppnyi olajjal al dente megfőzzük.
2. Míg a tészta fő, elkészítjük a szószt: a felaprított vöröshagymát olajon megdinszteljük, pár perc múlva hozzáadjuk a fokhagymát is.
3. A sörből leiszunk pár kortyot, és a fennmaradó kb. 3 dl-rel felöntjük a hagymát. (Nem sörösök mindezt vízzel tegyék :) A folyadék mennyiségét ki-ki saját ízlése szerint alakítsa attól függően, hogy mennyire szeretne szószosra a végeredményt.
4. Hozzáadjuk a villával összetört szardíniát, a mustárt, a pestot és a chilit, ha sima szardínia konzervvel dolgozunk.
5. Megvárjuk amíg picit elfő a leve és kellő sűrűségű lesz (kb. 5 perc), belecsepegtetjük a citromlevet, és ha szükséges, utánafűszerezzük.
6. Reszelt parmezánnal tálaljuk, aki szereti, szórjon rá kapribogyót is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése