2013. augusztus 7., szerda

Pörkölt mandulavaj juharsziruppal és fahéjjal

Mielőtt lejjebb görgetnél, lenne egy megszívlelendő tanácsom: ellenőrizd, hogy van-e nálad papírzsebkendő vagy szalvéta. Van? Szuper! Biztosan nő vagy! Nincs? Ejnye, akkor gyorsan tessék felugrani kedves uram, hozni egyet, és karnyújtásnyira helyezni a géptől. 

Most a kezünk segítségével emeljük fel a zsebkendőt lassan, és helyezzük az állunk alá.

Görgessük lefelé az oldalsávot.




Most pedig töröljük le a zsebkendővel a lecsorgó nyálat az állunkról. Jah, hogy a billentyűzetre is került? Akkor azt is! 

De őszintén! 10-es skálán mennyire guszta a kép, ha az 1-es az iszonyú, és a 10-es a szuper guszta? Ugye, hogy legalább 20? :) 

Az ember ránéz, és szíve szerint bekanalazná az egész üveggel együltő helyében. Én legalábbis pont ezt tettem, mikor legelőször elkészítettem ezt a nyalánkságot. Na jó, 2 részletben fogyott el, és 1 órán belül :)

Ha még nincs késes robotgéped, sürgősen szerezz be egyet, mert ezt neked is meg kell kóstolnod! 

A receptért köszönet Ashleynek!


Hozzávalók kb. 3/4 bögréhez:
  • 2 bögre mandula a barna héjjal együtt
  • 5 ek juharszirup
  • ¼ mk só
  • 1/3 tk fahéj

1. Bekapcsoljuk a sütőt 160 fokra.

2. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a mandulát, rácsöpögtetjük a juharszirupot és összekeverjük, hogy mindenhol érje a mandulát a szirup.

3. 15 percig sütjük, közben 3x megkeverjük.



4. 5 percig hagyjuk hűlni. Azért nem tovább, mert melegen könnyebb elkészíteni a vajat.

5. Késes robotgépbe tesszük és kb. 15 perc alatt folyékony állagú vajat varázsolunk belőle. Tényleg az lesz, nézd csak!

5 perc után...

10 perc után...

15 perc után!


6. Beletesszük a sót és a fahéjat, elkeverjük és kész. 

7. Üvegedénybe töltjük és szobahőmérsékleten tároljuk. Nem tudom, hogy így meddig tárolható, nekem a legutóbbi adag már majdnem 1 hétig is kibírta a polcon, és teljesen rendben volt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...