Mielőtt lejjebb görgetnél, lenne egy megszívlelendő tanácsom: ellenőrizd, hogy van-e nálad papírzsebkendő vagy szalvéta. Van? Szuper! Biztosan nő vagy! Nincs? Ejnye, akkor gyorsan tessék felugrani kedves uram, hozni egyet, és karnyújtásnyira helyezni a géptől.
Most a kezünk segítségével emeljük fel a zsebkendőt lassan, és helyezzük az állunk alá.
Görgessük lefelé az oldalsávot.
Most pedig töröljük le a zsebkendővel a lecsorgó nyálat az állunkról. Jah, hogy a billentyűzetre is került? Akkor azt is!
De őszintén! 10-es skálán mennyire guszta a kép, ha az 1-es az iszonyú, és a 10-es a szuper guszta? Ugye, hogy legalább 20? :)
Az ember ránéz, és szíve szerint bekanalazná az egész üveggel együltő helyében. Én legalábbis pont ezt tettem, mikor legelőször elkészítettem ezt a nyalánkságot. Na jó, 2 részletben fogyott el, és 1 órán belül :)
Ha még nincs késes robotgéped, sürgősen szerezz be egyet, mert ezt neked is meg kell kóstolnod!
Hozzávalók kb. 3/4 bögréhez:
- 2 bögre mandula a barna héjjal együtt
- 5 ek juharszirup
- ¼ mk só
- 1/3 tk fahéj
1. Bekapcsoljuk a sütőt 160 fokra.
2. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük
a mandulát, rácsöpögtetjük a juharszirupot és összekeverjük, hogy mindenhol
érje a mandulát a szirup.
3. 15 percig sütjük, közben 3x
megkeverjük.
4. 5 percig hagyjuk hűlni. Azért nem
tovább, mert melegen könnyebb elkészíteni a vajat.
5. Késes robotgépbe tesszük és kb. 15 perc alatt folyékony állagú vajat varázsolunk belőle. Tényleg az lesz, nézd csak!
10 perc után...
15 perc után!
6. Beletesszük a sót és a fahéjat,
elkeverjük és kész.
7. Üvegedénybe töltjük és szobahőmérsékleten tároljuk. Nem tudom, hogy így meddig tárolható, nekem a legutóbbi adag már majdnem 1 hétig is kibírta a polcon, és teljesen rendben volt.
7. Üvegedénybe töltjük és szobahőmérsékleten tároljuk. Nem tudom, hogy így meddig tárolható, nekem a legutóbbi adag már majdnem 1 hétig is kibírta a polcon, és teljesen rendben volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése