photo Homelu_zpsc90f1c1a.png  photo Recepteklu_zpsa856d018.png  photo Roacutelamlu_zps36b6b767.png  photo Kapcsolatlu_zps6f43deca.png  photo Inspiraacutecioacutelu_zpseff107c0.png

2013. szeptember 18., szerda

Kókuszvajas csokitábla


Ki ne szeretne a legkevesebb időráfordítással minél több bókot bezsebelni? Na ez az az édesség! Kiélheted kreativitásodat, ajándéknak is kiváló, ráadásul a  variációknak csak a fantáziád szab határt, és még elrontani sem tudod.

Felkeltettem az érdeklődésedet? Akkor vágjunk bele!

Ha szorgalmas voltál és elolvastad a kókuszvaj készítéséről szóló bejegyzésemet, akkor ma már ott csücsül a polcodon egy üveggel és csak arra vár, hogy végre felhasználd valami ínycsiklandó finomság elkészítésére :) A kókuszvaj felét fogjuk felhasználni ehhez a recepthez. 

Ezen kívül nincs is másra szükséged, mint jó minőségű étcsokoládéra (min. 70%), magocskákra és fantáziára! 

Az ötlet innen.


Hozzávalók egy kb. 200 g-os táblához:
  • 1 bögre kókuszreszelékből készült kókuszvaj
  • 100g étcsokoládé
  • olajos magok, aszalt gyümölcsök, kakaóbab, virágok, levelek stb.

1. Vízgőz fölött kezdd el melegíteni a csokoládét.

2. Ha friss a kókuszvajad, akkor kanalazd bele a már olvadt csokiba, és kevergesd 2 percig.
Ha kemény a vaj, akkor tedd bele az üveget egy meleg vízzel teli lábasba és várd meg, amíg megolvad, hogy ki tudd szedni az üvegből, és úgy melegítsd tovább együtt a csokival. Mindenképp vízgőz fölött dolgozz, mert a kókuszvaj és a csoki is könnyen megég. 

2. Kibélelünk egy formát sütőpapírral – nálam 11 x 21 cm-es. Ennél lehet kicsit nagyobb, de kisebb semmiképpen, mert akkor nagyon vastag lesz a csokitábla, és nem bírod eltörni.

3. Ha már egyneművé és folyóssá vált a kókuszos csokimassza, akkor a formába öntjük.

4. És most jön az őrület: szórjuk meg magokkal, szárított gyümölccsel. 
Egy kis inspiráció: mandula, pörkölt mogyoró, dió, tökmag, napraforgómag, aszalt sárgabarack, áfonya, szilva, mentalevél vagy akár kókuszreszelék – csak hogy halmozzuk az élvezeteket.

Nekem a legutóbbi így nézett ki:


5. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Kb. másfél óra múlva már fogyasztható, addig valahogy próbáljuk távol tartani magunkat a hűtőtől...Tudom, nem egyszerű. Főleg miután fényesre nyaltad a lábast, pontosan tudod mi vár rád :) 

6. A hűtőből kivéve hagyjuk 5 percig, hogy magához térjen, utána törjünk le belőle darabokat.

Neked melyik a kedvenc kombinációd? Kíváncsian várom a beszámolókat!

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...