Ki ne
szeretne a legkevesebb időráfordítással minél több bókot bezsebelni? Na ez az
az édesség! Kiélheted kreativitásodat, ajándéknak is kiváló, ráadásul a variációknak csak a fantáziád szab
határt, és még elrontani sem tudod.
Felkeltettem az érdeklődésedet? Akkor vágjunk bele!
Felkeltettem az érdeklődésedet? Akkor vágjunk bele!
Ha
szorgalmas voltál és elolvastad a kókuszvaj készítéséről szóló bejegyzésemet,
akkor ma már ott csücsül a polcodon egy üveggel és csak arra vár, hogy végre
felhasználd valami ínycsiklandó finomság elkészítésére :) A kókuszvaj felét fogjuk felhasználni ehhez a recepthez.
Ezen kívül nincs is másra
szükséged, mint jó minőségű étcsokoládéra (min. 70%), magocskákra és
fantáziára!
Az ötlet innen.
Az ötlet innen.
Hozzávalók egy kb. 200 g-os táblához:
- 1 bögre kókuszreszelékből készült kókuszvaj
- 100g étcsokoládé
- olajos magok, aszalt gyümölcsök, kakaóbab, virágok, levelek stb.
1. Vízgőz fölött kezdd el melegíteni a csokoládét.
2. Ha friss a kókuszvajad, akkor kanalazd bele a már olvadt csokiba, és kevergesd 2 percig.
Ha kemény a vaj, akkor tedd bele az üveget egy meleg vízzel teli lábasba és várd meg, amíg megolvad, hogy ki tudd szedni az üvegből, és úgy melegítsd tovább együtt a csokival. Mindenképp vízgőz fölött dolgozz, mert a kókuszvaj és a csoki is könnyen megég.
2. Ha friss a kókuszvajad, akkor kanalazd bele a már olvadt csokiba, és kevergesd 2 percig.
Ha kemény a vaj, akkor tedd bele az üveget egy meleg vízzel teli lábasba és várd meg, amíg megolvad, hogy ki tudd szedni az üvegből, és úgy melegítsd tovább együtt a csokival. Mindenképp vízgőz fölött dolgozz, mert a kókuszvaj és a csoki is könnyen megég.
2. Kibélelünk
egy formát sütőpapírral – nálam 11 x 21 cm-es. Ennél lehet kicsit nagyobb, de kisebb semmiképpen, mert akkor nagyon vastag lesz a csokitábla, és nem bírod eltörni.
3. Ha már
egyneművé és folyóssá vált a kókuszos csokimassza, akkor a formába
öntjük.
4. És most
jön az őrület: szórjuk meg magokkal, szárított gyümölccsel.
Egy kis inspiráció: mandula, pörkölt mogyoró, dió, tökmag, napraforgómag, aszalt sárgabarack, áfonya, szilva, mentalevél vagy akár kókuszreszelék – csak hogy halmozzuk az élvezeteket.
Egy kis inspiráció: mandula, pörkölt mogyoró, dió, tökmag, napraforgómag, aszalt sárgabarack, áfonya, szilva, mentalevél vagy akár kókuszreszelék – csak hogy halmozzuk az élvezeteket.
Nekem a legutóbbi így nézett ki:
5. Hűtőbe
tesszük, hogy megdermedjen. Kb. másfél óra múlva már fogyasztható, addig valahogy próbáljuk távol tartani magunkat a hűtőtől...Tudom, nem egyszerű. Főleg miután fényesre nyaltad a lábast, pontosan tudod mi vár rád :)
6. A hűtőből kivéve hagyjuk 5 percig, hogy magához térjen, utána törjünk le belőle darabokat.
6. A hűtőből kivéve hagyjuk 5 percig, hogy magához térjen, utána törjünk le belőle darabokat.
Neked melyik
a kedvenc kombinációd? Kíváncsian várom a beszámolókat!
Ügyes, ez nagyon a Te szeretnivaló recepted!! T:)
VálaszTörlés