photo Homelu_zpsc90f1c1a.png  photo Recepteklu_zpsa856d018.png  photo Roacutelamlu_zps36b6b767.png  photo Kapcsolatlu_zps6f43deca.png  photo Inspiraacutecioacutelu_zpseff107c0.png

2013. július 28., vasárnap

Müzli






VIGYZÁZAT! Veszélyes bejegyzést következik, csak bátraknak ajánlom az olvasását. Ha egyszer kipróbálod ezt a müzlit, garantáltan nem fogsz a boltba szaladgálni az „agyonEzett” változatért. És hogy ez miért veszélyes? Mert innentől kezdve a család tagjai rendszeresen követelni fogják rajtad az elkészítését, amint elfogy. És elfogy. GYORSAN! 

Amúgy egy ideje már rájöttem, hogy minél több mindent készítek el itthon saját kezűleg, annál nagyobb az esélye, hogy ki se mozduljak a konyhából. Nem is értem, miért nem költözök oda…A párom erre csak azt mondja, hogy az egész az én saram. „Miért készítesz ilyen finomakat?” – hangzott már nem egyszer a kérdés. A jóhoz könnyű hozzászokni :)

Mindenki kedve szerint variálja a hozzávalókat, ez is egy rugalmas recept. Használtam már hozzá lenmagot, quinoát, diót, mogyorót. Kíváncsian hallgatom, kinek melyik változat jön be a legjobban!

*Kiegészítés: Próbáltam már mézzel elkészíteni juharszirup helyett, illetve jött visszajelzés másoktól is ezzel kapcsolatban. Elkészíthető, de nem ugyanazt a végeredményt kapjuk. Jobban össze fog ragadni a müzli és nekem nagyon hiányzott belőle az a plusz, amit a juharszirup hozzáad. Szóval, ha lehet, ne mondjunk le róla és használjuk a sötétebb és karakteresebb C vagy D változatot.

Hozzávalók:

  • 1 ½ bögre zabpehely
  • ¼ bögre szezámmag
  • ¼ bögre tökmag
  • ½ bögre kókuszreszelék
  • ½ bögre hántolatlan mandula durvára vágva
  • 1/3 bögre juharszirup ha lehet minimum C kategória
  • 3 ek kókuszolaj/vaj
  • ½ bögre aszalt gyümölcs (mazsola, sárgabarack, szilva, áfonya stb.)

1. A sütőt 160 fokra kapcsoljuk.

2. A zabpelyhet, a szezámmagot, a tökmagot, a kókuszreszeléket és a mandulát elkeverjük és egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre öntjük.

3. Rácsorgatjuk a juharszirupot, eloszlatjuk rajta a kókuszolajat és párat keverünk rajta. Nem kell túlzásba venni, csak úgy nagyjából. 

4. Hozzávetőlegesen 25 percig sütjük, 3x átkeverjük, hogy mindenhol megpiruljon és ropogós legyen.

5. Kivesszük a sütőből és hozzákeverjük az aszalt gyümölcsöket.

6. Lezárható tárolóedénybe tesszük. 

2 megjegyzés:

  1. Ez a müzli!!! Valóban "veszélyes" - nem lehet abbahagyni - csak csipeget, csak csipeget, és...következhet az újabb adag.

    VálaszTörlés
  2. Megcsináltam mézzel először, a következő adagot pedig juharszruppal. Nem gondoltam volna, hogy ekkora különbség lesz a juharszirupos javára. Jó, hogy mindkettőt javasoltad.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...