2013. október 3., csütörtök

Padlizsános-paradicsomos fusilli

Egy átlagos szerdai napon történt, hogy ebédet kellett volna rittyentenem kis családomnak, viszont a hűtőt kinyitva sivár látvány tárult a szemem elé. A frigó tartalma a nullához konvergált, boltba elmenni már nem volt időm, vészesen közelgett az ebédidő, magam előtt láttam férjuram elkeseredett arcát, mikor közlöm vele, hogy banános turmixon kívül nem sok mindennel tudok szolgálni. Becsuktam a hűtőajtót és mentem egy kört a lakásban. Mi legyen? Gondolkozz! Aztán jó szokásom szerint megint beálltam a hűtő elé – hátha 2 perc alatt került a polcokra valami használható is…És akkor ott volt! Egy fél padlizsán! Meg egy megkezdett paradicsompüré! Innentől kezdve már nem volt megállás, beindult a főzőmasina és ripsz-ropsz készen volt az ínycsiklandozó ebéd, ami elhozta a Mediterrániumot aznapra a konyhánkba :)




Hozzávalók 3 főre:

  • fél csomag fusilli (250g)
  • 1 közepes padlizsán (kb. 400g)
  • fél fej közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél doboz (250 ml) paradicsompüré
  • 1 tk zöld pesto
  • kevés tejszín (elhagyható)
  • só, bors, kakukkfű, oregánó
  • kevés parmezán
  • 50 g mozzarella
  • szőlőmagolaj

1. Feltesszük a tésztának a vizet főni pár csepp olajjal és sóval.

2. A padlizsánt megmossuk, és 1 x 1 cm-es kockákra vagdossuk. 

3. Serpenyőben 1 evőkanálnyi olajat melegítünk, rádobjuk a padlizsánkockákat, sózzuk, borsozzuk és addig pirítjuk, amíg megpuhulnak. Ez úgy 10-15 perc.

4. Közben valószínűleg felforrt a vizünk, úgyhogy beledobhatjuk a tésztát, amit al dentére főzünk. 

5. Ha a padlizsán megpuhult, a serpenyőbe löttyintünk még 1 evőkanálnyi olajat és rátesszük a vöröshagymát, együtt sütjük őket. Pár perc múlva beletesszük a fokhagymát, a fűszereket, az egészet felöntjük paradicsomszósszal, és belekeverjük a pestót is.

6. 10 perc után beleöntünk egy kevés tejszínt, egyet rottyantunk rajta és kész.

7. A sütőt grill fokozatra kapcsoljuk.

8. A kifőtt tésztát leszűrjük, kiolajozott jénaiba tesszük, és összekeverjük a szósszal. 

9. A tetejét megszórjuk parmezánnal, majd reszelt mozzarellával, és addig sütjük, míg a sajt szépen megpirul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...