Mert csokiból sohasem elég :)
De most komolyan, ez a süti akkora kedvenc nálam, hogy minden héten el kell készítenem, ennek már 4. hete. A háztartás többi tagja is rájár, de valahogy mindig vagy gyorsabb vagyok náluk vagy fifikásabb (mert néha elteszem a hűtő tetejére, és akkor nincs szem előtt höhö) :) Kis szenya tudok lenni, ha édességről van szó bevallom...
Ami megragadott ebben a kekszben az az, hogy laktózmentes, és ez nálam többet nyom a latba jelenleg, mint az, hogy búzaliszt van benne. Biztosan ki tudnám kísérletezni gluténmentesre is, de ez annyira jó úgy, ahogy van, hogy nincs szívem hozzányúlni :)
A kókuszvaj szépsége, hogy használhatunk finomított és finomítatlan változatot is attól függően, hogy vágyunk-e a kókuszos ízvilágra. Engem nagyon megfogott a kókuszos, úgyhogy a finomítatlannal szoktam készíteni. De el tudom képzelni simán kakaósan, vagy akár egy evőkanálnyi őrölt kávéval. Hmmm :)))
Az eredeti recept Katie-től származik, amit egy picit megvariáltam, így a saját változatomat osztom meg most veletek.
De most komolyan, ez a süti akkora kedvenc nálam, hogy minden héten el kell készítenem, ennek már 4. hete. A háztartás többi tagja is rájár, de valahogy mindig vagy gyorsabb vagyok náluk vagy fifikásabb (mert néha elteszem a hűtő tetejére, és akkor nincs szem előtt höhö) :) Kis szenya tudok lenni, ha édességről van szó bevallom...
Ami megragadott ebben a kekszben az az, hogy laktózmentes, és ez nálam többet nyom a latba jelenleg, mint az, hogy búzaliszt van benne. Biztosan ki tudnám kísérletezni gluténmentesre is, de ez annyira jó úgy, ahogy van, hogy nincs szívem hozzányúlni :)
A kókuszvaj szépsége, hogy használhatunk finomított és finomítatlan változatot is attól függően, hogy vágyunk-e a kókuszos ízvilágra. Engem nagyon megfogott a kókuszos, úgyhogy a finomítatlannal szoktam készíteni. De el tudom képzelni simán kakaósan, vagy akár egy evőkanálnyi őrölt kávéval. Hmmm :)))
Az eredeti recept Katie-től származik, amit egy picit megvariáltam, így a saját változatomat osztom meg most veletek.
Hozzávalók 30 db-hoz:
- 100 g teljes kiőrlésű (tönköly)búzaliszt
- 40 g mandulaliszt
- 30 g holland kakaópor
- 50 g porcukor (nádcukorból)
- fél tk szódabikarbóna
- 2 csipet só
- 70 g kókuszolaj
- 3 ek méz
- 1 tk vaníliakivonat
- 50 g mini csokibogyó (vagy normál csokibogyó kicsit felaprítva)
1. Összekeverjük egy tálban a száraz alapanyagokat és hozzáadjuk a mézet, az olvasztott kókuszvajat és a vaníliakivonatot. Kicsit összedolgozzuk.
2. Beletesszük a csokibogyókat is és összedolgozzuk úgy, hogy gombócszerű tésztát kapjunk. Nem baj, ha még morzsálódik, ne tegyünk hozzá mást. 20 percre hűtőbe tesszük.
3. A hűtőből kivéve vizes kézzel diónyi golyókat formázunk, sütőpapírra tesszük őket és kicsit ellapítjuk a tenyerünkkel. Hagyjunk ki köztük egy kis távolságot, mert picit szét fognak terülni.
4. 150 fokon (alul-felül sütés, középső rács fölött) 10-13 percig sütjük őket. Ekkor úgy érezhetjük, hogy még nincsenek kész, de vegyük őket nyugodtan ki a sütőből. Hagyjuk hűlni, hogy egy kicsit megkeményedjenek. Lezárható műanyagdobozba tároljuk. (feltéve, ha van mit...:))
2. Beletesszük a csokibogyókat is és összedolgozzuk úgy, hogy gombócszerű tésztát kapjunk. Nem baj, ha még morzsálódik, ne tegyünk hozzá mást. 20 percre hűtőbe tesszük.
3. A hűtőből kivéve vizes kézzel diónyi golyókat formázunk, sütőpapírra tesszük őket és kicsit ellapítjuk a tenyerünkkel. Hagyjunk ki köztük egy kis távolságot, mert picit szét fognak terülni.
4. 150 fokon (alul-felül sütés, középső rács fölött) 10-13 percig sütjük őket. Ekkor úgy érezhetjük, hogy még nincsenek kész, de vegyük őket nyugodtan ki a sütőből. Hagyjuk hűlni, hogy egy kicsit megkeményedjenek. Lezárható műanyagdobozba tároljuk. (feltéve, ha van mit...:))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése