2014. április 1., kedd

Duplán csokis keksz

Mert csokiból sohasem elég :)

De most komolyan, ez a süti akkora kedvenc nálam, hogy minden héten el kell készítenem, ennek már 4. hete. A háztartás többi tagja is rájár, de valahogy mindig vagy gyorsabb vagyok náluk vagy fifikásabb (mert néha elteszem a hűtő tetejére, és akkor nincs szem előtt höhö) :) Kis szenya tudok lenni, ha édességről van szó bevallom...

Ami megragadott ebben a kekszben az az, hogy laktózmentes, és ez nálam többet nyom a latba jelenleg, mint az, hogy búzaliszt van benne. Biztosan ki tudnám kísérletezni gluténmentesre is, de ez annyira jó úgy, ahogy van, hogy nincs szívem hozzányúlni :) 

A kókuszvaj szépsége, hogy használhatunk finomított és finomítatlan változatot is attól függően, hogy vágyunk-e a kókuszos ízvilágra. Engem nagyon megfogott a kókuszos, úgyhogy a finomítatlannal szoktam készíteni. De el tudom képzelni simán kakaósan, vagy akár egy evőkanálnyi őrölt kávéval. Hmmm :)))

Az eredeti recept Katie-től származik, amit egy picit megvariáltam,  így a saját változatomat osztom meg most veletek.




Hozzávalók 30 db-hoz:
  • 100 g teljes kiőrlésű (tönköly)búzaliszt
  • 40 g mandulaliszt
  • 30 g holland kakaópor
  • 50 g porcukor (nádcukorból)
  • fél tk szódabikarbóna
  • 2 csipet só
  • 70 g kókuszolaj
  • 3 ek méz
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 50 g mini csokibogyó (vagy normál csokibogyó kicsit felaprítva)

1. Összekeverjük egy tálban a száraz alapanyagokat és hozzáadjuk a mézet, az olvasztott kókuszvajat és a vaníliakivonatot. Kicsit összedolgozzuk.

2. Beletesszük a csokibogyókat is és összedolgozzuk úgy, hogy gombócszerű tésztát kapjunk. Nem baj, ha még morzsálódik, ne tegyünk hozzá mást. 20 percre hűtőbe tesszük.

3. A hűtőből kivéve vizes kézzel diónyi golyókat formázunk, sütőpapírra tesszük őket és kicsit ellapítjuk a tenyerünkkel. Hagyjunk ki köztük egy kis távolságot, mert picit szét fognak terülni.

4. 150 fokon (alul-felül sütés, középső rács fölött) 10-13 percig sütjük őket. Ekkor úgy érezhetjük, hogy még nincsenek kész, de vegyük őket nyugodtan ki a sütőből. Hagyjuk hűlni, hogy egy kicsit megkeményedjenek. Lezárható műanyagdobozba tároljuk. (feltéve, ha van mit...:))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...