Most kaptam észbe, hogy már hetek óta folyamatosan az édeseket nyomom orrba-szájba az oldalon, úgyhogy legfőbb ideje, hogy felpakoljak nektek egy sósságot.
Ez a rágcsa kiváló gluténmentes alternatívája a sajtos puffancsoknak. A receptet Zuzunál találtam a Nosalty-n, és amint elkészült egy tálcával, és picit meghűlt, a fiúk már el is tűntették. A vége felé finoman megjegyzetem, hogy azért örülnék, ha én is megkóstolhatnám, milyen lett...Elégedett voltam a végeredménnyel, úgyhogy felvettem a repertoárba :)
Ez a rágcsa kiváló gluténmentes alternatívája a sajtos puffancsoknak. A receptet Zuzunál találtam a Nosalty-n, és amint elkészült egy tálcával, és picit meghűlt, a fiúk már el is tűntették. A vége felé finoman megjegyzetem, hogy azért örülnék, ha én is megkóstolhatnám, milyen lett...Elégedett voltam a végeredménnyel, úgyhogy felvettem a repertoárba :)
Hozzávalók 36 db-hoz:
- 1 tojás
- 1 dl tej
- 0,5 dl víz
- 70 ml szőlőmagolaj
- 1 tk só
- 50 g sajt
- 170 g tápiókakeményítő (tápiókaliszt)
1. A sütőt 200 fokra kapcsoljuk (alul-felül sütés).
2. Az összes hozzávalót elkeverjük kézi mixerrel. Palacsintaszerű tésztát kapunk.
3. Elővesszük a minimuffin formánkat. Nem kell kiolajozni, ne béleljük ki papírral sem.
4. A muffinforma 2/3-ig teszünk a tésztából (kb. másfél teáskanálnyi) és betoljuk a sütőbe úgy 17 percre. Addig sütjük, amíg szépen megbarnul a tetejük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése