2014. szeptember 26., péntek

Mandulás-kókuszos falatok

Tudjátok, mennyire rajongok a növényi vajakért? Totális addikció! Nah jó, azért nem tubusszámra, mert fő a mértéktartás, de egy-egy teáskanál nem a világ vége, ha éppen arra kanyarodik az ember lánya... Micimackó effekt :) 

A mai finomsághoz mandulavajra lesz szükségünk. Aki még nem ismeri, hogyan készül, mindenképpen olvassa el az erről szóló korábbi bejegyzésemet!

Ki ne szeretné, hogy időnként egy-egy finomsággal kényeztessék? Mi csajok, pedig különösen hajlamosak vagyunk magunkat kényeztetni, ugye? :)

A felhőtlen testi és lelki egészséghez szükség van az endorfin szint megdobásához. Ez többféleképpen elérhető. Vitathatatlanul a legkézenfekvőbb megoldás, ha van a közelben egy hímnemű egyed...De az bizony nem mindig akad! Ilyenkor szoktunk mi balgák a bonbonos doboz után nyúlni. Nah ekkor kell vigyázni, mert megszaladhat a mérleg nyelve :) Ilyen és hasonló esetekre a legokosabb, ha van bekészítve egészséges édesség. Most furcsán nézel. Pedig van ilyen, épp most fogod elolvasni a receptjét. 

Egészséges édességnek azt nevezem, ami természetes alapanyagokból készül (legyen minél kevésbé feldolgozott), jó zsírok és cukrok felhasználásával. Az olajos magokban található zsír az egyik legjobb választás. Természetesen ebből sem tanácsos tonnaszámra falatozni, de ha tehetjük, inkább mandulából és mézből készült édességet fogyasszunk, mint a bolti agyonadalékozott-színezett fajtát. Szervezetünk hálás lesz érte :)

Ha az észérvek esetleg nem győztek volna meg, vess csak egy pillantást a képre :P
Hozzávalók 40 db-hoz:
  • 230 g mandula
  • 40 g kókuszreszelék + 4 ek a forgatáshoz
  • 1 adag mandulavaj
  • 3 ek méz (50g) 
  • fél tk amaretto - elhagyható

1. Elkészítjük a mandulavajat. 

2. 230 g mandulát késes robotgépben apróra darálunk. (Nem porrá!)

3. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a mandulavajat, a mézet és összedolgozzuk. Egy darabosabb, ragacsos masszát kapunk.

4. Tenyerünket kissé megvizezve diónyi adagot csippentünk a tésztából, golyókat formázunk, amiket megforgatunk a kókuszreszelékben. Ezután tányérra, végül pedig a hűtőbe tesszük őket. Tároljuk lezárható dobozban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...