2014. szeptember 10., szerda

Görögdinnyés-banános zöld smoothie

Kedves Olvasóm!

Visszatértem nyári szabadságomról (nagyon kellett :)) és alig vártam, hogy megosszam Veled a következő receptet. Amondó vagyok, hogy amíg lehet, élvezzük a nyár gyümölcseit, melyeknek minden évben nagyon nehezen mondok búcsút. Meg úgy a nyárnak egyáltalán, hisz' ez a kedvenc évszakom :)  

Tudom, hogy már szeptember elejét írunk, de szerencsére kapható még jófajta, ízletes görögdinnye a zöldségesnél. A banánnak szerintem nem igazán van szezonja, egész évben kapható, szóval amiatt nem kell aggódnunk. Vajretek levele (vagy más retek) kitűnő választás, ha leveles zöldet is szeretnénk tenni a reggeli turmixunkba (már pedig miért ne tennénk? :)), semleges íze miatt jelenlétére a harsogó zöld színen kívül semmi nem utal. Mindazonáltal ennek a retekfajtának gyönyörű, nagy levelei vannak!

Aki még nem ivott zöld turmixot, annak azt javaslom, hogy egyszerre csak 2 levelet tegyen a gépbe, kóstolja meg úgy. Ha ízlik, akkor dobj még hozzá 1-2 levelet, és ismét tarts egy próbát. Ahogy fokozatosan hozzászoknak az ízlelőbimbóid figyeld meg, hogyan emelheted a zöld összetevő részarányát, mert szervezeted egyre többet fog kívánni belőle. És nagyon hálás lesz neked :)
Hozzávalók 1-2 főre (kb. 6 dl):
  • 1 szép szelet görögdinnye leve (kb. 3 dl)
  • 2 db banán
  • vajretek levél, ebből 7-8 db (ízlés szerint növelhető a mennyiség természetesen)

1. A görögdinnye levét kétféleképpen nyerheted ki:
a) gyümölcscentrifugával vagy
b) turmixgéppel pépesítve majd harisnyán átszűrve
Mindkét művelet kb. ugyanannyi időt vesz igénybe mosogatás szempontjából, ki-ki döntse el, melyik a szimpatikusabb.

2. A dinnye levét turmixgépbe öntjük, hozzáadjuk a banánt, a leveleket, benyomjuk a start gombot és hatalmas pohárba öntve már fogyaszthatjuk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...