photo Homelu_zpsc90f1c1a.png  photo Recepteklu_zpsa856d018.png  photo Roacutelamlu_zps36b6b767.png  photo Kapcsolatlu_zps6f43deca.png  photo Inspiraacutecioacutelu_zpseff107c0.png

2014. június 14., szombat

Mandulavajas teknőcök

 

Múlt héten mandulavajat készítettünk és ígértem hozzá recepteket is. Íme az első: egy nyers édességes post következik :) Kísérletezőkedvem töretlen, eddig még nem került ki olyan végeredmény a kezeim közül ezen a téren, amire nem az a reakció érkezett volna, hogy „ahhhhhh” meg „hmmmmm” :) Még jó hogy nem állok le :P

Az alábbi édesség nem csak hogy egyszerűen és gyorsan elkészíthető, de nagyon látványos is, és a gyerekek I-MÁD-JÁK! Pár hete én voltam a soros, hogy harapnivalót szolgáltassak a helyi közösség anyukáinak és gyerkőceinek, ahova járunk Csöpivel. Egyértelmű volt, hogy viszek bébirépát, borsót, egy kis szeletelt gyümölcsöt, na meg pár édes és sós vállalható rágcsát is, szigorúan saját kezűleg elkészítve. A választásom a szezámos-mogyoróvajas golyók mellett ezekre a teknőcökre esett. A legnagyobb bókot egy 3 éves kisfiútól zsebeltem be, aki megkérdezte az anyukáját, hogy ezeket ki készítette, mert annyira finomak :) Kell ennél nagyobb dicséret?




Hozzávalók 16 db teknőchöz:

  • 130 g mandulavaj (½ bögre)
  • 40 g kakaópor (½ bögre)
  • 60 g méz (¼ bögre)
  • 16 db fél dió

1. Egy tálban egy kanál segítségével összedolgozzuk a mandulavajat a mézzel és a kakaóporral, masszív, formázható tésztát kapunk.

2. A tenyerünk segítségével 16 db golyót formázunk, sütőpapírra helyezzük őket és finoman a tetejükre nyomunk egy-egy fél diót. 3 órára hűtőbe tesszük őket, ezután lezárt dobozban tároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...