2014. január 6., hétfő

"A napfény íze" smoothie

Gondolom sokan ismeritek A napfény íze című filmet, ami Ralph Fiennes egyik fenomenális alakítása, hiszen sikerült neki három olyan férfi szerepét is eljátszania, akik Magyarország három egymást követő rezsimjét élték (vagy éppen halták?) meg. Amúgy Ralph Fiennesnak biztosan van valami magyar mániája, hiszen láthattuk már Az angol betegben Almássy grófként, és ő lesz a 2014-ben megjelenő The Grand Budapest Hotel című komédia főszereplője is. Aminek a megjelenését amúgy alig várom, mert az előzetes nagyon szórakoztató volt :)

Sokat foglalkoztatott anno, milyen is lehet a napfény íze...de mivel orvosságról beszélünk, ezért a gyógynövényektől sohasem tudtam igazán elvonatkoztatni. Egészen pár nappal ezelőttig. Gyanútlanul készítettem a reggeli smoothiet, ami úgymond adta magát, hiszen volt egy barnuló grapefruitom, amit sürgősen fel kellett használni, 3 maradék mandarin, ami minek árválkodjon a pulton? Mit rakjak még hozzá? Hát persze, hogy banánt, ami ellensúlyozza a citrusok savanykás ízét, meg amúgy is mindig van itthon, smoothiehoz kiváló. Kellemes meglepetést okozott a grapefruit, hiszen rengeteg leve volt, az íze inkább az édes tartomány felé húzott. Teljesen bezsongtam, hiszen kezdtem kapizsgálni, hogy valami mennyei finomságot fogunk hörpölni pár percen belül. A napfény ízét :) Azt szeretem benne különösen, hogy a banán nem üti agyon az egész ízvilágot (a banán hajlamos minden más gyümölcsöt lekönyökölni), kéz a kézben jár a citrusokkal.


Hozzávalók 2 főre (5 dl):
  • 1 db rózsaszín grapefruit
  • 3-4 db mandarin
  • 2 db nagy banán

1. A citrusok levét kifacsarjuk. Nekem nagyon leves volt a grapefruitom, nyilván ha kevésbé az, lehet hozzá tenni még egyet.

2. Késes robotgépbe öntjük, beledobjuk a banánt és simára turmixoljuk.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...