photo Homelu_zpsc90f1c1a.png  photo Recepteklu_zpsa856d018.png  photo Roacutelamlu_zps36b6b767.png  photo Kapcsolatlu_zps6f43deca.png  photo Inspiraacutecioacutelu_zpseff107c0.png

2013. augusztus 7., szerda

Pármai sonkás - rukkolás pizza

Buongiorno a tutti! 

Ma La bella Italia felé vesszük az útirányt, de ezúttal a paradicsomot kihagyjuk a buliból. Na nem azért, mert nem szeretjük, hiszen nyár van, sok a paradicsom, mikor készítsünk paradicsomos pizza alapot, ha nem most. Azt is megejtem mindenképpen, csak majd egy másik bejegyzésben, hiszen a mostani főszereplője a fokhagyma és a tejföl. Szóval vámpírkodjunk! Első randisok kerüljék :P





Pár éve, mikor még orrba-szájba fogyasztottuk a pizzát (gyors, olcsó, finom, rendelhető, nincs vele meló, lustaság fél egészség...hjajj), amit úgy érts, hogy heti 2x biztosan, történt meg az eset, hogy egyik alkalommal - történetesen december 6.-án -, a Mikulás hozta ki a pizzánkat. Nem vicc, tényleg ő volt! :) Én a szokásos tonhalasat, férjemuram pedig a kedvenc pármai sonkás-rukkolásat. Korgó gyomorral téptük le a pizzás doboz tetejét, és már a kés is a kezünkben volt, hogy nekiessünk szétkaszabolni, amikor egyszer csak a párom szájából elhangzik a kérdés: "Szerinted az ott micsoda?" Nah ez az, amit nem akarsz hallani, amikor eléd raknak egy tál ételt...A kérdés egy fekete, több centi hosszú, és kb. egy centi széles mozdulatlan tárgyra vonatkozott, ami az egyik rukkolalevélen figyelt. Ez az, amit semmiképpen nem akarsz látni, amikor nekiállnál falatozni. A történethez már csak annyit fűznék hozzá, hogy nem csak mi, emberek szeretjük a zöld leveles növényeket, bizony nagy a verseny a táplálékért folytatott harcban :)

A mostani pizzára saját termesztésű rukkola került.





Hozzávalók 2 db 32 cm-es pizzához:

Tésztához:
  • 400 g liszt
  • 1 mk só
  • 15 g élesztő
  • kb. 2 dl meleg víz 
  • 1 ek szőlőmagolaj

Szószhoz:
  • 3 dl tejföl
  • 5 gerezd fokhagyma


Feltéthez:
  • 25 dkg mozzarella
  • 4 kisebb fej gomba
  • 8 szelet pármai sonka
  • rukkola

1. Az élesztőt cukros meleg vízben felfuttatjuk. Belekeverjük az olajat.

2. A hozzávalókból tésztát dagasztunk, amit langyos helyen duplájára kelesztünk kb. 40 perc alatt.

3. Elkészítjük a fokhagymás pizza alapot: A fokhagymát apróra vágjuk és elkeverjük a tejföllel. Tegyük hűtőbe, amíg a tészta kel.

4. A megkelt tésztát kétfelé osztjuk és olajozott munkafelületen kör alakúra nyújtjuk. Beleigazagatjuk a kiolajozott formába, megkenjük a fokhagymás szósszal, megszórjuk reszelt sajttal, gombával, ráfektetjük a sonka szeleteket, és belökjük a 230 fokos sütőbe (alsó harmad) úgy 10 percre, ill. amíg a sajt megpirul.

5. Kivesszük a sütőből, és 2 perc múlva megszórjuk alaposan megmosott rukkolával :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...