photo Homelu_zpsc90f1c1a.png  photo Recepteklu_zpsa856d018.png  photo Roacutelamlu_zps36b6b767.png  photo Kapcsolatlu_zps6f43deca.png  photo Inspiraacutecioacutelu_zpseff107c0.png

2013. október 12., szombat

Kakaós-kókuszos energiaszelet (Lärabar)

Mostanra már biztosan tudjátok, hogy igyekszem elkerülni a feldolgozott élelmiszereket és minden erőmmel azon vagyok, hogy itthon előállítsam mindazt, ami az asztalra kerül. 

Hallottatok már a Lärabar nevű márkáról? Képzeljétek el, hogy ez az energia szelet kizárólag feldolgozatlan alapanyagokból készül! Egészen hihetetlen, nem? És megéri nekik gyártani már 10 éve! Ez még hihetetlenebb…Azt említettem már, hogy nagyon finom? :) Több kombóban kapható pl. van cseresznyés, áfonyás, mogyoróvajas, sima kókuszos stb. A variációk száma azt hiszem megszámlálhatatlan. Engem a kakaós-kókuszos fogott meg a legjobban, ezért el is kezdtem vadászni alapanyagok után, és összeállítottam azt, ami az arányok szempontjából nekünk a legjobban bejött. 

Törpiciknek kiváló nyalánkság, és talán a nagyobbakat is visszatartjuk az iskolai büfébe rohangászástól, ha egyet-kettőt odateszünk nekik tízórai mellé.

Hmmmm...Már tudom mi lesz a  sorsa a szekrényben szomorkodó szárított vörösáfonyának ;)



Hozzávalók 24 db szelethez:

  • 20 db datolya
  • 2,5 dl víz az áztatáshoz
  • 50g kókuszreszelék
  • 100g mandula
  • 70g dió (használhatunk kesudiót is)
  • 30g jófajta kakaópor
  • csipet só

1. Felforraljuk a vizet és beledobáljuk a datolyákat.

2. 5 perc múlva kiszedjük őket a vízből és késes robotgépbe tesszük. leöntjük róluk a vizet. 

3. A többi hozzávalót is a robotgépbe tesszük, és kb. fél percig pörgetjük, majd a datolya vizéből annyit adunk hozzá, hogy gombóccá álljon össze a massza.  (A visszamaradt vizet a későbbiekben felhasználhatjuk akár turmix, mandulatej készítéséhez.)

4. Egy kb. 20 x 20 cm-es szögletes formát kibélelünk sütőpapírral vagy kikenünk kókuszolajjal és belenyomkodjuk a masszát.

5. 1 órára mélyhűtőbe tesszük.

6. A hűtőből kivéve 24 db szeletre vágjuk éles késsel, és a továbbiakban lezárható dobozban tároljuk a hűtőben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...